Category Archives: Durian

Durian sedap, tempoyak pun sedap, tapi ikan patin tempoyak paling sedap

Aku nak mengaku sesuatu.. Sebenarnya aku memang suka makan durian ­čśŁ. “Hantu durian” katanya.. Tempoyak pun suka jugak ­čśő Hari ni abam Rhys payung korang video aku cari dan makan Ikan Patin Tempoyak yang superb. Kalau korang tak percaya mat salleh boleh tahan durian dan tempoyak, hiburkan hari┬áanda dengan video ni.. Barulah percaya ­čśé p.s.┬áAda … Continue reading Durian sedap, tempoyak pun sedap, tapi ikan patin tempoyak paling sedap

Bandingan durian Malaysia dengan durian negara-negara lain

Sebelum saya tulis, saya nak cadangkan korang baca blog ni dulu (kalau korang belum lagi)┬ásebab blog ni┬ájelaskan macam mana saya jadi ‘Orang sayang Durian’ Saya rasa bangga saya boleh tahan bau dan cita rasa durian, dan rasa bangga boleh panggil saya ‘Orang sayang durian’. Dulu, saya tak nampak buah durian kat negara lain, dan saya … Continue reading Bandingan durian Malaysia dengan durian negara-negara lain

Orang Putih vs Raja Buah – Durian Runtuh

Akhirnya musim buah dah sampai, dan ni maksudnya boleh makan banyak durian! Satu benda pelik dan menarik pasal malaysia ialah banyak rakyat malaysia memang suka buah durian.┬áMereka┬ásuka durian sangat, mereka┬ábuatkan peribahasa “Durian Runtuh” – maksud “Dapat untung besar dengan tidak disangka-sangka”.┬áInilah contoh┬áberapa banyak mereka suka durian sangat , dia kata durian sama dengan untung besar. … Continue reading Orang Putih vs Raja Buah – Durian Runtuh