Category Archives: Jalan-Jalan

5 tempat-tempat wajib untuk melawat dekat London, England

Maaf kalau video tak jelas sangat, saya cuba buat video ni dekat tempat tourist di London dan sebab ada ramai orang kat sana saya rasa malu sikit haha ๐Ÿ™‚ Baru2 saya balik kampung saya dekat London, United Kingdom. Bila saya ada di sana saya pergi jalan2 di London (sebab dah 2 tahun lebih sejak saya … Continue reading 5 tempat-tempat wajib untuk melawat dekat London, England

Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 3

Akhirnya, bahagian 3 dah sampai. Maafkan saya, sebab sebenarnya asalnya blog ni ialah Vlog, tapi saya baru belajar bahasa melayu masa tu dan rasa malu bila tengok Vlog tu. Jadi saya x publish dan biar bahagain tu. Tapi sekarang, walaupun Roadtrip ni saya buat Disember 2013, dan bahagain 1 dan 2 saya tulis Disember 2014, … Continue reading Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 3

Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 2

Dalam blog post ni saya tulis pasal bila saya jalan-jalan di Malaysia. Harap-harap awak suka post ni, dan mungkin awak ambil ideas untuk jalan-jalan awak ๐Ÿ™‚. Kalau nak, boleh baca ‘Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 1’ klik disini Kota Baru Kita sampai KB pukul 9 malam, jadiย malam dah lewat. Walaupun kita sesat sikit, kita masih datang … Continue reading Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 2

Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 1a

Nak cakap sekejap, blog ni ayat tunggang sangat, sebab ni blog kedua saya tulis tahun 2014 bila baru belajar Bahasa Melayu. Sekarang kefahaman bahasa dah tingkatkan (harap2 ๐Ÿ˜‰ ). Kalau nak baca blog lebih baru tengok disini   Dalam blog post ni saya tulis pasal bila saya jalan-jalan di Malaysia. Harap-harap awak suka post ni, … Continue reading Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 1a