Makanan-makanan Terbaik Di Langkawi – Best Food In Langkawi

Langkawi atau juga dikenali sebagai “Permata Kedah”, sebuah kumpulan 99 pulau yang terletak dalam negeri Kedah.  Langkawi adalah destinasi perlancongan yang paling popular di Malaysia, dan juga salah satu destinasi “favourite” saya juga 🙂

Dalam blog post harini saya nak ceritakan tentang makanan-makanan terbaik di Langkawi (sebelum ni saya tulis blog post tentang aktiviti-aktiviti terbaik di Langkawi)

Kalau bercuti di Langkawi, bukan sekadar aktiviti terbaik dan menarik, tapi makanan pun menarik juga. Dalam masa seminggu saya berada di sana, saya cuba beberapa restoran dan cafe. Inilah pilihan saya yang korang semua “wajib cuba” semasa di Langkawi.

Tak perlu saya taip panjang sangat, bolehlah layan video terbaru saya dan Traveloka di bawah ni

Best Food in Langkawi – Traveloka Travel Guide

Kesimpulan

nasi dagang pak malau langkawiAntara semua makanan saya cuba, yang paling best bagi saya adalah Pak Malau Nasi Dagang. Nikmatnya bila makan sambil layan view sawah padi dan gunung-ganang. Terbaik boh!

 

roti canai black pepper langkawiDan lagi satu yang menarik sekali adalah”Roti Canai Black Pepper”. Satu makanan menarik dan unik. Macam kebab tapi guna roti canai. Intinya kambing dan sayur. Last sekali banjir dgn kuah black pepper, sos cili dan mayonnaise. Lain macam kan… Kalau pergi Langkawi, kena datang cuba, tapi jangan lambat, cepat sold out sini..

 

Saya pasti di Langkawi korang semua boleh layan dan nikmat makanan best, dan korang semua akan suka sangat bercuti di sana!

Dan juga jangan lupa  kalau korang semua nak cari hotel terbaik dan murah di Langkawi, pergi ke website Traveloka di sini cheap hotels

Kalau nak stay di hotel sama dengan saya stay haritu, bolehlah klik di sini Bella Vista Waterfront Langkawi

 

Comments

comments

Leave a Reply