Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 2

Dalam blog post ni saya tulis pasal bila saya jalan-jalan di Malaysia. Harap-harap awak suka post ni, dan mungkin awak ambil ideas untuk jalan-jalan awak 🙂. Kalau nak, boleh baca ‘Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 1’ klik disini Kota Baru Kita sampai KB pukul 9 malam, jadi malam dah lewat. Walaupun kita sesat sikit, kita masih datang … Continue reading Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 2

Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 1a

Nak cakap sekejap, blog ni ayat tunggang sangat, sebab ni blog kedua saya tulis tahun 2014 bila baru belajar Bahasa Melayu. Sekarang kefahaman bahasa dah tingkatkan (harap2 😉 ). Kalau nak baca blog lebih baru tengok disini   Dalam blog post ni saya tulis pasal bila saya jalan-jalan di Malaysia. Harap-harap awak suka post ni, … Continue reading Jalan-jalan di Malaysia Bahagian 1a

Belajar Bahasa Baru

Belajar Bahasa Baru So, nama saya Rhys William (tapi awak boleh panggil saya William) dan saya tinggal kat Malaysia untuk masa lama. Satu tahun lepas saya mula belajar bahasa melayu. Bila saya mula belajar bahasa melayu, saya belajar perkataan mudah dan ayat macam ‘basic’ je. Bila kita datang KL tahun ni, saya tak practise cakap dengan orang … Continue reading Belajar Bahasa Baru

Cuma blog biasa pasal seorang 'Mat Salleh' jalan-jalan di Malaysia